Dekorasyon

Banyo Fayans Kaplama Nasıl Yapılır?

Banyo fayans kaplama, fayans arası derzler eskidiği zaman gündeme gelir. Peki banyo fayans kaplama nasıl yapılır? Yapışkanlı folyo ile banyo fayans kaplama ve dahası! En çok vakit geçirdiğiniz diğer yaşam alanlarından birisi olan banyo, zaman zaman size sıkıcı gelebilir. Banyo dekorasyonunuzda değişiklik yapmak istiyorsanız, fayans kaplama yöntemi ile bu değişikliklerden faydalanabilirsiniz.

Banyo Fayans Kaplama Folyosu Nedir?

Banyo Fayans Kaplama

Genellikle kalınlıkları 80-90 micron olan fayans kaplama folyoları, ısı gördüğünde esneyebilen, yapışkanlı malzemeden oluşurlar. PVC materyalinden üretilir. Fayans kaplama folyosu yapı olarak kağıt olmamasından kaynaklı; nem, su, buhar veya banyonuzda oluşabilecek olan rutubetten etkilenmemektedir. Bu sebeple rahatlıkla ve kolaylıkla banyolarınızda kullanabilirsiniz. Esnek yapısı sayesinde köşeleri kaplamakta oldukça kolaydır. Temizlik malzemelerinden zarar görmeyen yapısı ile temizliği oldukça kolaydır. Günlük kullanımınızda yer verdiğiniz genel temizlik malzemelerini kullanabilirsiniz. Fayans değişimi için yapılacak maliyetler ve uğraşlardan kurtulmanın tam zamanı!

Banyo Fayans Kaplama Folyosu Kullananlar

Fayans kaplama folyosu kullananlar, kendinden yapışkanlı duvar kağıdı gibi en ucuz ve trend yöntemleri popüler hale getirmiştir. Kullanımı kolay bir o kadar da pratik bir yöntem olan fayans kaplamayı banyo duvarlarında sık sık görmek hayatımızın vazgeçilmez bir noktası haline gelmiştir. Fayans kaplaması uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Banyo Fayans Kaplama Malzemesi Seçimi

Banyonuza fayans kaplama malzemesi seçimi yapılırken üretim amacına göre suya ve neme dayanaklı olarak üretilmektedir. Banyoda fayans kaplaması kullananlar, kaplama seçiminde suya dayanıklılık maddesine çok önem vermektedir. Banyo fayans kaplama folyosu suya dayanıklı olduğu için en çok tercih edilen üründür.

Fayans kaplama folyosunu seçerken ürünün banyo kullanımına uygun olduğuna dikkat etmenizi öneririz. Günümüzde dekoratif amaçlı üretilen yapışkanlı folyolar, mutfak dolabını kaplama, masa kaplama, duşakabin kaplama, tezgah kaplama gibi alanlarla kullanılabilmektedir. Bu sebeple ürününü satın almadan önce mutlaka banyo kullanımına uygun olduğunu, ürünün banyo fayans kaplama için üretilediğine emin olmanızı önermekteyiz.

Banyo Fayans Kaplama Folyosu Kullanımı

3 Boyutlu Taş Desenli Duvar Kaplaması

Banyonuzda tek bir köşe seçerek fayansları uygulayabileceğiniz gibi duşakabin içerisine ekleyerek kullanabilirsiniz. Mat ve parlak seçenekleri bulunan fayans kaplama folyoları oldukça geniş renk yelpazesine de sahiptir. Eğer banyonuz tek renkten oluşuyor ise desenli veya renkli ürünler tercih ederek canlandırabilirsiniz. Sadelik benim için en önemlisi diyorsanız koyu mat renkleri bir bölüme ekleyerek kendi tasarımınızı yapabilirsiniz. Banyonuzun küçük gözüktüğünü düşünüyorsanız , daha geniş ve ferah görünüm elde etmek için açık renkler seçmeniz daha uygun olacaktır. Açık renkler ile daha geniş bir görünüm elde etmenin yanı sıra, banyonuza modern bir hava katmanız da mümkün. Sıkıldığınızda sökebilir veya yenisini yapıştırabilirsiniz. Banyonuzun fayanslarını yenilemekten çok daha uygun fiyatlı olan bu yöntem yeni trendler arasında yerini almış bulunuyor.

Banyo Fayans Kaplama Nasıl Yapılır?

Banyo fayanslarına yapışkanlı folyo uygulaması uygulaması ve kullanımı açısından oldukça kolaydır. Kendinden yapışkanlı duvar kağıdı gibi bir köşesinden açıklık verilerek folyo aparatı ile fayans yüzeyine uygulanır. Uygulama yapılırken folyonun bir ucundan oldukça yavaş bir şekilde açın. Kuru zemine folyoyu yavaşça yapıştırmaya başlayın. Köşelere geldiğinizde yapısı yumuşak olan folyoyu kıvırıp ürünü yapıştırmaya devam edebilirsiniz. Eğer ürünü tek bölgeye uyguluyorsanız folyoyu kesebilirsiniz.

Fayans kaplama yapmadan önce, yapışkanlı olan yüzeyi biraz ıslatmanız durumunda ürün yapıştırılırken hava kabarcığı oluşmayacaktır ve daha kolay yapışacaktır. Son önerimiz ise kaplama yapılacak olan fayansların kuru olması yönündedir. Kuru olmayan zemine uyguladığınızda hava kabarcıkları veya buruşmalar meydana gelebilir. Fayans eğer kuru değil ise kurumasını bekleyerek folyo uygulamasını ertelemenizi öneririz.

Banyo fayans kaplaması, ıslak olmayan kuru bir zemin üzerine yapılmalıdır.
Folyo Aparatı İle Duvar Kağıdı Uygulaması

Kendi folyo deseninizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Tabii bunun öncesinde banyo ölçülerinizi tam anlamıyla çıkarmanız daha sonra hayal kırıklığına uğramamak için önemlidir. Banyonuzda hangi bölgeye yapacağınızı belirleyin. Gerekli ölçüleri tam olarak aldığınıza emin olun. Ölçülerden sonra banyonuza eklemek istediğiniz deseni ve ya rengi seçin. Seçiminizi yaparken alt tabakada olan fayansın renginin bir önemi olmadığını belirtmek isterim. Genellikle kullanılan fayans kaplama folyolarının kalınlıkları, arkasında bulunan fayansın rengini kapatmakta oldukça başarılı olmaktadır. Fayans kaplama malzemenizi seçerken ürünün banyo için kullanılan fayans kaplama folyosu olduğuna emin olun. Kendi hayalinizdeki tasarımı yapmak işte bu kadar kolay!

Alptuğ

Merhaba, ben içerik dünyasından Alptuğ, Dekorasyon ve yaşam tarzından etkilenen bir içerik yazarıyım. Doğru içeriği doğru kişilere ulaşmasına yardımcı olurum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu